Hevospalvelut

Valmennukset ja ratsutukset

Suoritan tällä hetkellä Suomen Ratsastajainliiton ratsastusvalmentaja I-tason koulutusta.

Työssäni otan huomioon ratsun ja ratsastajan kokonaisvaltaisesti. Pyrin valmennuksissani tasapainoiseen, rentoon hevoseen, oikeaan istuntaan ja kehonkäyttöön sekä laadukkaaseen liikkeeseen.

Olen tehnyt ratsastuksenohjaajan töitä vuodesta 2005, joista viimeiset vuodet painottanut kokonaisvaltaiseen valmentamiseen.


Ratsastuksen oheisharjoittelu

Asiakkaideni kanssa paneudumme myös ratsastusta tukevaan oheisharjoitteluun. Pelkkä ratsastus kun ei riitä tavoitteelliseen ratsastusharrastukseen. Olen suorittanut Suomen Ratsastajainliiton ratsastuksen oheisliikunnnanohjaaja -koulutuksen. Olen myös Yoga Flow -ohjaaja.

AFM Equine / faskiamanipulaatio ja käsittely

Faskiakäsittely on kehon erilaisten peite- ja sidekudosten käsittelyä. Hoidossa käsitellään pinta- ja syväfaskiaa sekä lihaskalvoja. Sen tavoitteena on kireiden kalvojen rentouttaminen ja lihasten aktivoiminen. Jos faskiassa on kiinnikkeitä, hieronta ja venyttely eivät välttämättä auta.

Hevoshieronta

Hevosten hieronta on tärkeä osa hevosten hyvinvointia.
Hieronnalla vaikutetaan hevosen kipuun, ihoon, psyykkeeseen, ääreisverenkiertoon, lymfanestekiertoon, luustoon, lihas- ja rasvakudokseen, sisäelinten heijastepisteisiin ja hermojärjestelmään. Säännöllisellä hieronnalla päästään kohti laadukasta ja rentoa liikettä.

Tärkeintä hieronnassa on sen vammoja ennaltaehkäisevä vaikutus.


Kinesioteippaus

Kinesioteippausta käytetään erilaisten kiputilojen lievitykseen, liikkeen ohjaamiseen, asennon korjaamiseen, turvotuksen vähentämiseen ja verenkierron lisäämiseen. 


Laser-, ultraääni-, tens- ja ems-hoidot

Laserhoitoa käytetään kudosvaurioiden ja kipujen hoidossa. Teho perustuu aineenvaihduntaa kiihdyttävään valoenergiaan, joka nopeuttaa haavojen paranemista ja lievittää kipua. Laserhoito on turvallista ja kivutonta.

Ultraääni eli korkeataajuuksinen ääni on kivuton ja turvallinen syvälämpöhoito. Ultraääntä voidaan antaa sykkivänä tai jatkuvana. Sykkivä ultraääni nopeuttaa mm. turvotuksen paranemista, jatkuva ultraääni aikaansaa lämpövaikutuksen, joka vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Hoito vaikuttaa siten myös positiivisesti arpien pehmenemiseen, lihasjännitysten ja luun murtumien paranemiseen.

TENS (ihon läpi annettava hermostimulaatio) aktivoi kehon omaa kivunlievitysmekanismia.

EMS (ihon läpi annettava lihasstimulaatio) aktivoi lihasten toimintaa. Se kehittää ja vahvistaa heikkoja lihaksia, mikä puolestaan poistaa jänteiden ja nivelsiteiden jännitystiloja.

TENS ja EMS-hoidot parantavat verenkiertoa ja vilkastuttavat myös aineenvaihduntaa.

Kraniohoito

Kraniohoidossa hoidetaan hyvin kevyin ottein side- ja pehmytkudosta, luustoa, lihaksistoa ja lihaskalvoja.
Hoito vapauttaa aivoja ja selkäydintä suojaavat kalvot jännityksestä ja saa niiden välissä olevan kraniosakraalinesteen lisääntymään ja uudistumaan.
Kraniohoito edistää kehon luonnollisia parantumisprosesseja.

Iilimatohoito

Iilimato erittää n. 120 erilaista lääkeainetta mm. hirudiini: estää veren hyytymistä ja avaa tukoksia, hyalyronihappo: sitoo vettä soluun ja solut voivat paremmin, destibilaasi: hajoittaa tukoksia, sitoo tukokset suonen seinään ja hajoittaa ne, origilaasi: vaikuttaa lepääviin suoniin eli aktivoi ne ja vaikuttaa hiussuoniin, bdelliini ja engliini: stimuloivat immuunijärjestelmää.

Hevosshiatsu

Shiatsu on luonnollinen terapia, joka tukee ja vahvistaa kehon luontaista kykyä parantaa ja tasapainottaa itsensä. Kokonaisvaltaisena hoitona, se hellii fyysistä kehoa, mutta vaikuttaa kehoon myös psykologisesti sekä tunne-elämään että energiatasapainoon.

Tallityöt

Pitkän hevostaustan sekä ammattitaidon omaavana teen tallitöitä sekä -lomituksia Länsi-Uudenmaan alueella.

Olen pyörittänyt omaa tallia vajaa 10 vuotta sekä työskennellyt monilla eri kokoisilla talleilla tallityöntekijänä sekä -lomittajana yli 15 vuotta.