Koirapalvelut

Koirahieronta

Treenaaminen, runsas rasitus ja urheilu vaativat vastapainokseen hierontaa. Monet käytösongelmat voivat johtua tai pahentua kivun myötä. Kipu voi aiheutua esimerkiksi lihasjännityksestä. Kivun oireita ovat kirputtaminen, nuoleminen, pureminen, syrjään vetäytyminen, aggressiivisuus, yliaktiivisuus tai joiden liikkeiden varominen (esim hyppääminen). Myös peitsaaminen, lonkallaan istuminen ja joidenkin askellajien välttäminen voivat johtua lihasongelmista.

Kinesioteippaus

Kinesioteippausta käytetään erilaisten kiputilojen lievitykseen, liikkeen ohjaamiseen, asennon korjaamiseen, turvotuksen vähentämiseen ja verenkierron lisäämiseen. 

Koirashiatsu

Shiatsu on luonnollinen terapia, joka tukee ja vahvistaa kehon luontaista kykyä parantaa ja tasapainottaa itsensä. Kokonaisvaltaisena hoitona, se hellii fyysistä kehoa, mutta vaikuttaa kehoon myös psykologisesti sekä tunne-elämään että energiatasapainoon.

Kraniohoito

Kraniohoidossa hoidetaan hyvin kevyin ottein side- ja pehmytkudosta, luustoa, lihaksistoa ja lihaskalvoja.
Hoito vapauttaa aivoja ja selkäydintä suojaavat kalvot jännityksestä ja saa niiden välissä olevan kraniosakraalinesteen lisääntymään ja uudistumaan.
Kraniohoito edistää kehon luonnollisia parantumisprosesseja.

Iilimatohoito

Iilimato erittää n. 120 erilaista lääkeainetta mm. hirudiini: estää veren hyytymistä ja avaa tukoksia, hyalyronihappo: sitoo vettä soluun ja solut voivat paremmin, destibilaasi: hajoittaa tukoksia, sitoo tukokset suonen seinään ja hajoittaa ne, origilaasi: vaikuttaa lepääviin suoniin eli aktivoi ne ja vaikuttaa hiussuoniin, bdelliini ja engliini: stimuloivat immuunijärjestelmää.

Laser-, ultraääni-, tens- ja ems-hoidot

Laserhoitoa käytetään kudosvaurioiden ja kipujen hoidossa. Teho perustuu aineenvaihduntaa kiihdyttävään valoenergiaan, joka nopeuttaa haavojen paranemista ja lievittää kipua. Laserhoito on turvallista ja kivutonta.

Ultraääni eli korkeataajuuksinen ääni on kivuton ja turvallinen syvälämpöhoito. Ultraääntä voidaan antaa sykkivänä tai jatkuvana. Sykkivä ultraääni nopeuttaa mm. turvotuksen paranemista, jatkuva ultraääni aikaansaa lämpövaikutuksen, joka vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Hoito vaikuttaa siten myös positiivisesti arpien pehmenemiseen, lihasjännitysten ja luun murtumien paranemiseen.

TENS (ihon läpi annettava hermostimulaatio) aktivoi kehon omaa kivunlievitysmekanismia.

EMS (ihon läpi annettava lihasstimulaatio) aktivoi kehon lihasten toimintaa. Se kehittää ja vahvistaa heikkoja lihaksia, mikä puolestaan poistaa jänteiden ja nivelsiteiden jännitystiloja.

TENS ja EMS-hoidot parantavat verenkiertoa ja vilkastuttavat myös aineenvaihduntaa.